Ciasta i desery dla diabetyków

by Afiliacja

Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne…

Link afiliacyjny

Produkt

### Pytania Quizowe:
1. 1. Co oznacza termin “niski indeks glikemiczny” w kontekście przygotowywania deserów dla diabetyków?
3. 2. Jakie czynniki należy wziąć pod uwagę, przygotowując deser odpowiedni dla diabetyków?
5. 3. Dlaczego osoby z cukrzycą mogą spożywać desery od czasu do czasu, pod warunkiem przestrzegania pewnych zasad?
7. 4. Co to są “wymienniki węglowodanowe” w diecie cukrzyka?

Pobierz e-booka
Jak budować markę osobistą i zdobyć zaufanie?
Pobierz
Top
Pobierz e-booka
Jak budować markę osobistą i zdobyć zaufanie?
Pobierz
Powiadomienie o plikach cookies.
Ten serwis korzysta z plików cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenia na naszej stronie internetowej. Jeśli kontynuujesz przeglądanie bez zmiany ustawień plików cookies, zakładamy, że zgadzasz się na ich użycie.
Zobacz naszą Politykę Cookies
Zmień ustawienia.
Odrzuć ciasteczka
Zgadzam się
Powiadomienie o plikach cookies.
Ten serwis korzysta z plików cookies, aby zapewnić Ci najlepsze doświadczenia na naszej stronie internetowej. Jeśli kontynuujesz przeglądanie bez zmiany ustawień plików cookies, zakładamy, że zgadzasz się na ich użycie.
Zobacz naszą Politykę Cookies
Zmień ustawienia.
Odrzuć ciasteczka
Zgadzam się